Talalay Latex matrassen

Wat is Talalay latex?

Talalay latex is een latex soort en wordt gebruikt als kernmateriaal voor de beste kwaliteit matrassen, topdekmatrassen en hoofdkussens. Talalay latex verslaat ieder andere matraskern als het gaat om duurzaamheid, ligcomfort, veerkracht en ventilatie.

Door het intensieve productieproces van Talalay® worden alle nadelen van het traditionele latex weggenomen. Talalay® Latex kent hierdoor dan ook een open celstructuur waardoor de ventilatie en vochtregulatie optimaal is. Talalay is warm in de winter en koel in de zomer.

Verschil tussen Talalay en ´traditioneel´ latex

Het grootste verschil tussen Talalay en het traditionele latex zit hem vooral in het productieproces. Daar waar traditioneel latex in 5 stappen geproduceerd wordt, kent Talalay 9 productie-stappen alvorens het kwalitatieve eindproduct Talalay klaar is om als matras-kern gebruikt te worden.

verschil tussen latex en talalay latex

Uiteindelijk krijgt Talalay latex een unieke open celstructuur, waardoor de ventilatie en de vochtopname superieur zijn. Talalay is ongeëvenaard als het gaat om ventilatie, duurzaamheid, veerkracht en ligcomfort.

De stappen van Talalay latex zijn als volgt:

 1. Mixen.
 2. Vullen.
 3. Vacuum trekken
 4. Bevriezen
 5. Geleren/oxideren
 6. Voor-vulkaniseren
 7. Wassen
 8. Drongen en na-vulkaniseren
 9. Afwerken en inspectie

Traditioneel latex kent alleen stap nummer 1,2,6,7 en 9..

Klik hier om werkelijk álles over het bijzonder productieproces van Talalay latex te lezen. TalalayLatex.nl geeft uitgebreide informatie en een antwoord op veelgestelde vragen over Talalay latex.

productieproces van talalay latex

Voordelen van Talalay latex

Slapen op een matras van Talalay latex kent tal van voordelen. Wij hebben ze hieronder voor u opgesomd:

 • Talalay heeft een open celstructuur: perfecte ventilatie en perfect vochtopnemend vermogen
 • Talalay wordt niet te warm. ‘s Winters warm en zomers lekker koel.
 • Zeer duurzaam. Talalay is van alle soorten matrassen de meest duurzame. U kunt gerust 12 tot 15 jaar vooruit op deze matrassen, zonder dat het materiaal veel aan kwaliteit inboet.
 • Hoge conformiteit Dit wil zeggen dat het materiaal zich zeer goed aanpast aan uw lichaamsvormen en rekening houdt met uw gewicht en lengte. Optimale ondersteuning en verdeling van het lichaamsgewicht.
 • Drukverlagend
 • Zeer hoog ligcomfort. Erg comfortabel.
 • Geschikt voor alle bedbodems
 • Van nature anti bacterieel, anti-allergisch en schimmelwerend

talalay latex matras

Onze mening over Talalay latex

In onze ogen kent een Talalay latex matras geen nadelen. Enige nadeel dat wij kunnen bedenken zou zijn dat de matrassen (door het kostbare productieproces) qua prijsniveau een hele investering kan zijn. Maar omdat een goed en comfortabel matras zeer belangrijk is en u meer dan een derde van uw leven slaapt, is het de investering wel waard. En een Talalay latex matras is zoals al eerder benoemd zeer duurzaam; u zult de komende 15 jaar slapen als een roos…