Polyether matrassen

Polyether

Polyether is een comfortschuim wat zeer veel gebruikt wordt in alledaags meubilair. Verder worden de wat hardere polyethers gebruikt voor onder andere verpakkingsmateriaal, wandpanelen of hoofdborden. Zo ook voor matrassen.

polyether schuim

Matrassen gemaakt van polyether vallen binnen de goedkope matrassen, samen met binnenveringsmatrassen. Tientallen jaren geleden sliep bijna iedereen op een polyether matrasje. Maar de ontwikkelingen in de meubelbranche hebben er voor gezorgd dat polyether niet langer het enige materiaal is voor een schuimmatras.

polyether matras

Wij, en vele andere aanbieders van matrassen met ons, vinden dat polyether matrassen ingehaald zijn door koudschuim matrassen. Koudschuim wordt gezien als de opvolger van het polyether. Koudschuim ventileert beter, voelt comfortabeler aan en heeft een open celstructuur waardoor de nadelen van polyether, het snel te warm krijgen en snel transpireren, getackeld zijn. Daarnaast kan een polyether matras bij vrij intensief gebruik kuilvorming kunnen gaan tonen. Hier zult u bij een koudschuim matras (bijna) nooit last van hebben.

Soortelijk gewicht (SG) van polyether

De kwaliteit van polyether wordt aangegeven met een SG-waarde. SG staat voor soortelijk gewicht: het gewicht dat het schuim weegt per kubieke meter. Hoe hoger deze waarde, hoe meer schuim er in het matras verwerkt zit (per kubieke meter uitgedrukt). Als het schuim een zeer lage SG-waarde heeft, zult u begrijpen dat er weinig schuim en veel lucht per kubieke meter zit. Bij deze lage waarde zal een matras snel aan kwaliteit verliezen en uw lichaam weinig ondersteuning geven. Hoe hoger de SG-waarde, hoe meer duurzaam en meer veerkracht.

Let op: het soortelijk gewicht zegt niets over hoe hard of zacht het matras aanvoelt! Een polyether matras met een SG-waarde van 45 kan net zo hard of zacht aanvoelen als een polyether matras van SG25.

Des te hoger het soortelijk gewicht, des te duurzamer het materiaal.

Polyether matrassen met een SG25 vinden wij niet geschikt om dagelijks te gebruiken. Mocht u een polyether matras willen, kies dan altijd voor een SG40 of hoger.

Niet geschikt voor dagelijks gebruik

Polyether matrassen zijn een goede oplossing voor bedden die niet het hele jaar door worden gebruikt, bijvoorbeeld logeer-, caravan- of bootmatrassen. Van alle type matrassen heeft polyether de kortste levensduur (3 tot 5 jaar) en zijn daarom vaak de goedkoopste op de markt. Indien u op zoek bent naar meer duurzaamheid, veerkrachtigheid en betere warmte- en vochtregulatie, dan raden wij u echt aan om te kiezen voor een koudschuim matras.

polyethermatrassen logeermatrassen

Voordelen van polyether

  • Anti-allergische schuimsoort
  • Goedkoop

Nadelen van polyether matrassen

  • Polyether kent een gesloten celstructuur, waardoor de ventilatie en vochtopname matig is en het relatief warm kan aanvoelen
  • Kan na verloop van tijd kuilvorming gaan tonen. Dit komt ook door de gesloten celstructuur
  • Weinig veerkracht
  • Gaan niet heel lang mee, dus niet duurzaam

Ons advies

Investeer iets meer geld en koop een koudschuim matras. Wilt u per se een polyether matras, kies dan altijd voor een polyether matras SG40 of hoger.

Meer weten over polyether matrassen? Laat het ons via onze contactpagina weten. Wij delen onze kennis en expertise graag met u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *