Pocketvering matrassen

Over het pocketvering matras

Een pocketveer is een springveer wat is verpakt in een zakje (pocket). Deze pocket is van ongeweven materiaal gefabriceerd. Dit zakje zorgt er voor dat de veren elkaar minder gemakkelijk kunnen raken en daardoor de veer veel minder goed voelbaar is.

pocketvering matras kopen

In een pocketvering matras zijn honderden individuele veren verwerkt. Des te meer veren er per vierkante meter in het matras zijn verwerkt, des te beter het gewicht wordt verdeeld. Vaak wordt de matras bij meer veren ook als extra comfortabel ervaren.

De stevigheid van de veer wordt, net als bij het binnenveringsmatras, bepaald door het aantal draaiingen en de dikte van het staaldraad. Een dikke draad geeft meer weerstand dan een dun staaldraad. Op deze manier worden ook de comfortzones ingericht en gemaakt. De zachtere zones zitten voornamelijk op schouder- en heuphoogte zodat het matras rekening kan houden met de lichaamscontouren. Door dit te doen is het mogelijk voor de rug om recht te blijven gedurende de nachtrust.

pocketvering matras uitleg

Voor mensen die gevoelig zijn voor elektrische/magnetische straling is dit type matras minder geschikt. Door het staal in de matras kan er een magnetisch veld gecreëerd worden. Dit komt omdat het matras langzamerhand door schuring de veren statisch-elektrisch oplaadt.

Altijd met een afdeklaag

Alle pocketvering matrassen zijn verkrijgbaar met een afdeklaag. De afdeklaag (aan beide kanten) bepaalt voor een deel het comfort van het matras. De meest voorkomende afdeklagen voor pocketvering matrassen zijn:

Hierbij is de polyether afdeklaag vaak de meest goedkope variant aangezien dit materiaal het goedkoopst is, maar ook degene die het minste ‘comfort’ zal geven.

Verschil tussen het pocketvering matras en het binnenveringsmatras

Het grote verschil tussen de pocketvering en de binnenvering zit hem in de veren. Bij de pocketvering zijn alle veren individueel verpakt in een geweven hoesje en bij een binnenvering zijn alle veren aan elkaar verbonden door een spiraal.

Ten opzichte van het binnenveringsmatras is de pocketvering wel geschikt voor de verstelbare bodems. Met een daarbij horende levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar (afhankelijk van kwaliteit) gaat dit matras langer mee dan een binnenveringsmatras.

Ook zitten er in een pocketvering vaak meer veren verwerkt dan bij een Bonell-binnenvering. Doordat de kern van individueel verpakt hoezen qua grondstofmateriaal duurder zijn, zijn pocketvering duurder in aanschaf dan een binnenvering. Maar u krijgt er wel meer comfort en een langere levensduur voor terug.

pocketvering matrassen

Over het algemeen is een pocketveer matras een erg stevige matras. Dit type is zeer goed geschikt voor zware mensen. Kiest u dan wel voor een pocketveer matras met zoveel mogelijk veren (liefst 1000).

Maar ook voor mensen die het snel (te) warm hebben en veel transpireren. Mensen die toch van een warm bed houden, kunnen beter naar een ander type matras gaan zoeken. Want een pocketmatras kan (met name in de winter) erg koud zijn.

Voordelen van het pocketvering matras

  • Een pocketvering matras is koel en biedt een goede ventilatie. Dit maakt het matras zeer geschikt voor mensen die het snel (te) warm hebben.
  • Pocketvering matrassen hebben een lange levensduur, gaan 10 tot 15 jaar mee
  • Veel comfortzones zorgen voor een goede verdeling van gewicht.
  • Lastig om een pocketvering te vinden waar de comfortzones op uw maat zijn.
  • Hoge conformiteit

pocketvering matras ligging

Nadelen van de pocketveer

  • Ruimteverlies treed enigszins op bij een pocketveer. Ongeveer 10 tot 15 centimeter per kant gaat verloren door de omlijsting/zijbalken.
  • Sommige mensen houden niet van slapen op metalen veren aangezien het statische en magnetische velden kan opleveren
  • Qua hygiëne is de pocketveer matras niet ideaal. Het bevat veel open ruimtes waar stof en schimmel kunnen gaan zitten.
  • Kan koel aanvoelen, daarom misschien minder geschikt voor mensen die het sneller koud hebben. Dit is wel afhankelijk van de afdeklaag.

Onze conclusie

Het pocketvering matras is een goed ventilerend matras. Alleen is dit type matras niet bepaald hygiënisch en verliest ruimte door de dikke randen. Daarnaast moet een pocketvering matras regelmatig gekanteld worden om preventief kuilvorming te voorkomen.

Het matras is zeer goed geschikt voor mensen die houden van een steviger matras en voor mensen met een wat zwaarder lichaamsgewicht. Kies dan bij voorkeur een pocketvering matras met 1000 veren, zo wordt uw lichaamsgewicht optimaal opgevangen en verdeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *