Binnenveringsmatrassen

Over binnenveringsmatrassen

Een binnenveringsmatras word ook wel een Bonell of Bonellvering matras genoemd. Deze type matrassen zijn gemaakt met veren van staaldraad die in elkaar zijn gevlochten. Binnenveringsmatrassen kunnen worden voorzien van een toplaag van verschillende soorten schuim:

binnenveringsmatras uitleg

In de meeste gevallen wordt een binnenveringsmatras afgewerkt met polyether schuim, het meest goedkope matras.

Het matras word opgebouwd uit een verenbed wat gemaakt is uit één staaldraad met daarop een toplaag met stoffen afwerking. Het verenbed bestaat uit een reeks identieke aaneengesloten stalen veren. Terwijl bij de modernere pocketvering matras, wat gezien kan worden als de opvolger van de traditionele binnenvering, zijn de veren individueel verpakt.binnenkant binnenveringsmatras

De kwaliteit van een binnenveringsmatras word bepaald door het aantal veren per vierkante meter, hoe meer veren het matras bevat, hoe meer gewichtsverdeling. Daarnaast zijn het aantal slagen van de veren ook van belang, want des te meer slagen de veer maakt, des te soepeler het matras wordt. Ook speelt de dikte van het staaldraad een rol, want hoe dikker de veer, hoe steviger het matras.

Het binnenveringsmatras is een goedkoop matras

Een binnenvering matras is relatief goedkoop matras met een relatief lange levensduur. Dus met een binnenvering matras heeft u voor weinig geld toch een geveerd matras in huis.

bonell binnenvering

Verder heeft een Bonell over het algemeen niet heel erg veel comfort en is ergonomisch ook niet geweldig. Daar tegenover staat wel een uitzonderlijk goede ventilatie- en temperatuurregeling in het matras. Dit doordat de veren een open structuur hebben.

Omdat een binnenvering matras geen zones heeft en alle veren gelijk zijn, zal de matras dus alle drukpunten op dezelfde manier opvangen, terwijl gebieden rond de schouders en de heupen iets zachter zouden moeten zijn.

Voordelen van het binnenveringsmatras

  • Uitstekende ventilerende eigenschappen
  • Goede vochtafvoer
  • Voor weinig geld een geveerd matras
  • Vrij lange levensduur

Nadelen van binnenveringsmatrassen

  • Geeft gemiddelde comfort/ondersteuning
  • Vaak niet gemaakt in comfortzones
  • Niet geschikt voor verstelbare bedbodems
  • Matige veerkracht

Ons advies

Dit matras is geschikt als u op zoek bent naar een goedkoop matras van veren. Het geeft een beperkt comfort. Tenzij u per se een goedkoop veren matras wilt, raden we u aan ook te kijken naar de mogelijkheid om te slapen op bijvoorbeeld pocketvering matrassen, die net wat meer comfort en ondersteuning geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *