Koudschuim matrassen

Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Koudschuim matrassen van MatrasFabriek.nl

Al onze koudschuim matrassen zijn gemaakt van de beste kwaliteiten (HR44 en HR40). Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op tel 0513 640 401.

Het koudschuim matras staat bekend om zijn elasticiteit in combinatie met een goede ventilatie en goede luchtcirculatie. De term koudschuim is afgeleid van ‘cold cure moulding’, maar eigenlijk is de term High Resilience (HR) matras meer op zijn plaats voor het koudschuim matras: Koudschuim wordt namelijk gekenmerkt door een extra grote veerkracht en duurzaamheid. High Resilience betekent zoiets als ´Schuim met hoge veerkracht´.

Voordelen van een koudschuim matras

Omdat een koudschuim matras meer open celstructuur heeft, is het beter in staat om vocht te reguleren. Daarnaast ademt het materiaal beter dan de andere kwaliteit schuim, zoals een polyether matras. Daarnaast is kuilvorming is bij een koudschuim matras praktisch uitgesloten, zéker in combinatie met een goed ventilerende matrasdrager.

Koudschuim is de overtreffende trap, de verbeterde versie van het traditionele polyether matras.

Kort samengevat zijn dit de voordelen van koudschuim:

  • Open celstructuur
  • Goede ventilatie
  • Goed vochtopnemend vermogen
  • Zeer goede puntelasticiteit
  • Veerkrachtig
  • Duurzaam
Koudschuim kent eigenlijk geen nadelen.

Koudschuim matrassen van matrasfabriek.nl

Wij maken onze koudschuim matrassen alleen van de beste kwaliteiten koudschuim (HR44). Deze matrassen zijn dan ook zeer goed geschikt voor mensen met een wat zwaarder gewicht. Ook is een koudschuim matras een uitstekende keuze voor mensen die het snel warm hebben of snel transpireren in bed.

Koudschuim wordt ook wel HR-schuim genoemd

De term koudschuim heeft níets te maken met hoe (koud) het matras aanvoelt, maar koudschuim dankt zijn naam aan het productieproces van het schuim. Het schuim wordt namelijk in onverwarmde mallen geproduceerd, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld polyether.

Wij vinden de term High Resilience (HR) schuim meer op zijn plaats voor deze schuimsoort: Koudschuim wordt namelijk gekenmerkt door een extra grote veerkracht en duurzaamheid. High Resilience betekent dan ook letterlijk 'hoge veerkracht'.

Wat is belangrijk om te weten voor aanschaf van een koudschuim matras?

Er zijn meerdere kenmerken van koudschuim waar u op kunt letten alvorens u overgaat tot aankoop van een nieuw koudschuim matras. De volgende aspecten zullen we hieronder verder behandelen:

  1. Het soortelijk gewicht, ook wel HR-waarde genoemd bij koudschuim
  2. De hardheid van het matras
  3. Certificering van het koudschuim
  4. En de herkomst van het matras

1. SOORTELIJK GEWICHT

soortelijk gewicht

Het soortelijk gewicht (SG) bij koudschuim wordt uitgedrukt in een HR-waarde. Dit is de waarde van het aantal kilo materiaal wat er per kubieke meter gebruikt is. Hoe lager deze waarde is, des te minder materiaal er dus in het schuim verwerkt is. U moet begrijpen dat hoe meer materiaal er per kubieke meter gebruikt wordt, hoe beter de duurzaamheid en de veerkracht zal zijn.

Een koudschuim matras (en ook een polyether matras) met een té lage HR- of SG waarde, zal uw lichaam niet goed ondersteunen en sneller kuilvorming vormen of door kunnen gaan zakken. Wij bieden enkel koudschuim matrassen aan met een goede HR-waarde, (HR40 en HR44). Wij vinden een HR-waarde 30 of 35 te laag.

Belangrijk om te weten is dat de HR-waarde of Sg-waarde niets te maken heeft met de hardheid of comfort van het matras. Een koudschuim matras met HR 30 kan even zacht aanvoelen als een matras met een HR 60.

2. HARDHEID VAN HET MATRAS

Wij bieden onze koudschuim matrassen in drie verschillende matras hardheden aan: Soft, Medium en Firm. Het is belangrijk om na te gaan wat u zelf prettig vindt liggen. Voor elk wat wils en het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Vuistregel is dat mensen die houden van hard liggen of mensen die meer dan 100 kilo wegen wel kiezen voor het Firm-matras. De Medium-variant is een van de meest gekozen matrassen.

Zoals hierboven al vermeld is, heeft de HR-waarde niets te maken met hoe hard of hoe zacht het matras aanvoelt.

3. CERTIFICERING VAN KOUDSCHUIM

Wij maken alle matrassen zelf, dus ook de koudschuim matrassen die wij op MatrasFabriek.nl aanbieden. Voor de productie van deze matrassen gebruiken wij gecertificeerd koudschuim dat aan alle strenge eisen van de EU voldoet. De matrassen zijn Öko-Tex certificeerd, dus allergievrij. Daarnaast heeft het de LGA certificatie, dus vrij van schadelijke stoffen en heeft het koudschuim de TÜV ISO 9001 certificatie. Lees hier meer over certificaten van onze matrassen.

4. HERKOMST VAN HET MATRAS

Voor u een koudschuim matras koopt, bepaal dan eerst de herkomst van het matras. Er zijn vele aanbieders actief die stunten met de prijzen. Dit kan alleen wanneer ze de kernen van de matrassen importeren uit Turkije of het Verre Oosten.

Deze importkwaliteiten garanderen geen kwaliteit en hoeven niet te voldoen aan strenge eisen die in Europa wel gelden. Bovendien worden deze matrassen soms voor het transport bewerkt met chemicaliën.

Kies altijd voor een gecertificeerd matras uit Europa, of liever nog een matras uit Nederland, België of Duitsland. Wij maken al onze matrassen zelf in onze eigen fabriek in Heerenveen en gebruiken daarbij enkel de beste en gecertificeerde koudschuimen, afkomstig uit Nederland, België of Duitsland. Wij garanderen daarmee een kwalteitsmatras vervaardigd in Nederland.

Al onze matrassen zijn "Made in Heerenveen".

Search engine powered by ElasticSuite